Què és el dejuni intermitent? És saludable?

12/07/2022

1. Què vol dir fer dejuni?

Fer dejuni vol dir no ingerir aliments durant unes hores al dia i, per tant, vol dir deixar descansar els intestins. Com a resultat d’això, el dejuni ens ajuda a disminuir la inflamació del cos i, per tant, a prevenir patologies. Gràcies al dejuni, la microbiota es manté saludable i les hormones es mantenen ben regulades.

2. Què és el dejuni intermitent?

Fer dejuni intermitent consisteix a seguir un protocol que estableix les hores de dejuni i les hores d’ingesta. Per exemple, menjar de 10h a 18h i deixar descansar els intestins la resta d’hores del dia i nit.

 

3. Com es fa el dejuni intermitent?

No hi ha un únic protocol, cadascú pot fer el seu: fer 12 hores de dejuni cada dia, fer 16 hores de dejuni en dies alterns, fer 24 hores de dejuni un dia a la setmana, entre mil altres opcions més.

 

4. És obligatori fer dejuni intermitent?

No, és una manera més de fer salut, però no és imprescindible. Es poden aconseguir els mateixos beneficis d’altres maneres. Per exemple, fent 3 únics àpats i evitant picar entre hores.

 

5. Tothom pot fer dejuni intermitent?

No, el dejuni no està recomanat per a tothom. Haurien d'evitar fer dejuni les següents persones o situacions:

  • Trastorns de la conducta alimentària.
  • Gana emocional descontrolada.
  • Amenorrea hipotalàmica.
  • La setmana prèvia a la regla.
  • Si genera mals de cap o marejos.
  • Si hi ha alguna patologia: consultar-ho amb un professional.
  • I tota aquella gent a qui no li vingui de gust fer-ho.

 

 

ATENCIÓ

Si fas dejuni intermitent, assegura't que ingereixes tots els nutrients diaris necessaris. Fer dejuni no vol dir menjar de qualsevol manera les hores d’ingesta, també cal menjar aliments de qualitat i la dieta ha de ser equilibrada i variada.

 

Si necessites ajuda per fer dejuni intermitent, podem fer un tractament nutricional per adaptar al dejuni a la teva vida sense que tinguis dèficits. I, si tens dubtes sobre el dejuni, podem resoldre'ls i posar a lloc tot el que necessitis.

Comentaris