Tractament multidisciplinari

Un tractament multidisciplinari és clau per tenir una bona salut: tant per a la prevenció de patologies com per al seu tractament. Pots completar el teu tractament nutricional amb un tractament de fisioteràpia i/o de psicologia per obtenir resultats més eficaços i de manera més ràpida.

PSICOLOGIA GENERAL SANITÀRIA

Laia Ninou Solanas

Psicòloga general sanitària Col·legiada número 26719

Psicòloga general sanitària especialitzada en Teràpia Gestalt, intervenció psicosocial i trauma. Experiència en acompanyament psicològic a persones adultes i joves, des d’una visió holística de la persona, amb un model terapèutic humanista i amb perspectiva de gènere.

Cada vegada són més els estudis que parlen de la interacció entre el nostre sistema nerviós (i les nostres emocions) amb el nostre sistema digestiu, endocrí i immunitari. Sovint, quan tenim pensaments negatius, estrès, ansietat, relacions complicades, podem trobar un impacte en la nostra relació amb el menjar i amb l’alimentació.

És comú que en algun moment de la nostra vida hàgim tingut la necessitat de picotejar entre hores sense tenir gana, o bé hàgim tingut la sensació de tenir l’estómac tancat després d’una mala notícia. Algunes persones expressen tenir digestions pesades, d’altres es troben fent afartaments, i d’altres deixen de menjar les quantitats necessàries per tal de disminuir l’ansietat. Aquests són alguns símptomes que ens porten a visibilitzar un malestar intern que està fent trontollar el nostre benestar. Des de l’espai de psicologia t’oferim un acompanyament enfocat a millorar la teva qualitat de vida i de salut: et proposem un espai on acollim allò que estiguis vivint.

La Laia t’acompanyarà a descobrir la necessitat que t’ha portat fins aquí, com hi has arribat i quin és l’origen del malestar, per ajudar-te a encarar els moviments que necessites, tot desenvolupant els recursos necessaris per travessar aquesta nova experiència o etapa vital. Es tracta d’un espai per ampliar l’autoconeixement, un lloc per estar amb tu mateix/a; per prendre consciència d’allò que et preocupa i de la gestió interna que estàs realitzant.

​T’acompanyem a trobar les teves pròpies eines per gestionar allò que sents, allò que et passa, aquell problema que t’ha portat a demanar ajuda.  Treballem de manera coordinada amb l’equip de farmacèutiques i nutricionistes del centre per poder oferir-te una atenció integrativa i poder- acompanyar-te cap al teu benestar.

FISIOTERÀPIA DE SÒL PÈLVIC

Helena Casal Plana

Fisioterapeuta especialitzada en sòl pèlvic Col·legiada número 13201

El sòl pèlvic és el gran desconegut per a la gran majoria de dones, però és important tenir-lo en bon estat de salut a qualsevol edat i a qualsevol etapa de la vida: dones esportistes, embarassades, a la menopausa, etc.

L'Helena et pot ajudar a prevenir i a tractar la incontinència urinària, l'endometriosi, problemes durant el postpart, dolor a les relacions sexuals, prolapses, restrenyiment, i molt més!

La nutrició i la fisioteràpia es potencien tant en la prevenció com en el tractament de símptomes i patologies. Un tractament global i personalitzat és clau per trobar la causa del teu problema i així poder-ho tractar de la manera adequada.

PSICOLOGIA DE L'ALIMENTACIÓ

Laura Albó Salellas

Psicòloga especialista en trastorns alimentaris i trauma/EMDR Col·legiada número 13201

Quan parlem de trastorns alimentaris, sovint pensem que el tractament va dirigit a tractar el símptoma (la restricció, el vòmit, els afartaments, l’excés de pes, l’activitat física desmesurada, etc), però l’èxit de la teràpia consisteix a tractar allò que no és visible a simple vista. Podem dir que el símptoma forma el 10% del problema i l’altre 90% restant té a veure amb altres factors com, per exemple, esdeveniments vitals estressants, creences disfuncionals, baixa autoestima, inestabilitat emocional, vivències traumàtiques, manca de gestió d’emocions, assumptes familiars, etc. La psicoteràpia se centra en l’arrel, en aquest 90%, per això els resultats del tractament són duradors en el temps.

La Laura et pot ajudar a prevenir i tractar trastorns alimentaris (anorèxia, bulímia, trastorns per afartament i TCA no especificats), així com l’alimentació emocional, l’autoestima, la insatisfacció amb la imatge corporal i a processar experiències traumàtiques o experiències adverses de vida mitjançant l’EMDR.

L’objectiu de la teràpia és acompanyar-te a reconciliar-te amb el teu cos, restaurar la teva relació amb l’alimentació i ajudar-te a veure’t a tu mateix/a.

Juntes, la nutrició i la psicoteràpia, són un acompanyament necessari en alguns casos. Treballar de forma paral·lela i coordinada ens permet oferir una atenció més global per ajudar-te a reconciliar-te amb l’alimentació i amb tu mateix/a.

RESERVA LA TEVA VISITA

Visites concertades

C/St Andreu, 27B (Porqueres)